Despre noi

Ceea ce ne-a determinat să pornim la acest drum, a fost amintirea vie a gustului de păine cu maia din covata bunicii. Practic aceasta este istoria numelui “Covata cu Maia” şi a întregii noastre poveşti.

Totul a pornit în 2012, din dorinţa de a regăsi acele senzaţii, acea plăcere de a mânca o pâine adevărată, de a regăsi reţeta de pâine cu maia naturală a bunicilor noştri. La început, din speranţa că ne va fi mai usor, am adoptat calea mai simplă şi am cumpărat o maşină de făcut păine, dar după încercări repetate, nu am reuşit să egalăm acea amintire.
Renunţând la maşina de pâine ne-am reîntors la origini, la cum se făcea pâinea odinioara, dar multele încercări şi pâini făcute nu ne dădeau vreun semn că ne apropiem de ceea ce căutam. Am început atunci să ne informăm despre tot ceea ce înseamnă ingrediente şi astfel am aflat atât de multe despre făina pe care o credeam din grâu şi am rămas uimiţi la aflarea veştii că în punga de făină cu „3 nule”sunt multe alte “lucruri” în afară de grâu. Acel moment a fost unul hotărâtor, în care am decis că merităm mai mult, că nu putem să dăm copilului nostru ceea ce industria ne minte că este sănătos, a fost momentul când am trecut pe BIO, a fost momentul în care am început cu adevărat să ne hrănim corpul şi nu doar să-l îndopăm cu lucruri care, în cel mai bun caz, nu ne erau de folos.
Schimbând ingredientele, exersând tehnica străbună de frământare, putem spune că în acest moment am găsit acea amintire, acel gust pe care îl căutam. Acum avem acel gust în fiecare îmbucătură şi ne bucurăm de „pâinea noastră cea de toate zilele” care este aşa cum trebuie să fie cu adevărat o pâine.
Am redescoperit plăcerea de a face ceva cu mâinile proprii şi de a împărţi cu ceilalţi această bucurie. Astfel, în toamna anului 2013, a luat naştere Covata cu Maia.
O schimbare aduce întotdeauna lucruri noi şi în cazul nostru, aceste lucruri au fost nişte decizii foarte înţelepte. O amintire a unui gust, modul aproape identic de a simţi şi percepe rădăcinile noastre străbune şi pasiunea pentru a fi VIU sunt motivele care au reuşit să închege o echipă pe care noi o considerăm specială. Suntem o echipă de oameni foarte diferiţi dar în acelaşi timp identici, care ne susţinem reciproc, care am realizat că am găsit acel CEVA care ne dorim să-l facem şi cel mai important, o echipă de oameni care ne-am hotărât că vrem într-adevăr să trăim. Să trăim pentru noi, pentru copiii noştri, să trăim simţind şi făcând ceea ce ne aduce bucurie nouă şi celor din jurul nostru. Suntem oameni simpli, suntem vii, iubim, ne bucurăm de toate lucrurile mici în aceeaşi măsură ca şi de cele mari, şi suntem pregătiţi să împărţim aceeaşi pâine cu toţi ceilalţi care încep să înţeleagă bucuria reală de A TRĂI ŞI A SIMŢI.

Şi cum ar spune jumătate din echipa noastră, amu este momentul să purcedem la deconspirarea echipei şi să prezentăm protagoniştii istoriei prezentate mai sus. Ne-am pus cu toţii pe scris şi fiecare a aşternut câteva cuvinte despre ceilalţi trei (care între timp s-au făcut patru), rezultatul fiind următorul:

imagine-despre-doruDoru: oltean, crescut cu pâine în ţest şi azimă de la bunica sa, a început să facă pâine de când şi-a întâlnit consoarta, moment în care şi-a schimbat şi modul de a mânca. De profesie jurist, el este meşteşugarul artizan al echipei, care se simte cu adevărat liber numai atunci când frământă şi se joacă cu coca. Neobosit în căutările lui, găseşte întotdeauna informaţii noi şi preţioase. Pune suflet în tot ceea ce zămisleşte, trăieşte fiecare moment alături de maiaua lui din borcane şi stă minute în şir observând cum creşte pâinea în cuptor. De când familia s-a mărit, are un ajutor de nădejde, mai ales la gustat, mica lui buburuză fiind un motiv foarte întemeiat să creeze din ce în ce mai multe bunătăţi. Crede cu tărie că o alimentaţie sănătoasă este cheia pentru a fii sănătos.


imagine-despre-andreeaAndreea: consoarta, din primăvara anului 2013 mamă de profesie, foarte procupată de o alimentaţie echilibrată, de reţete şi combinaţii culinare ciudate dar foarte sănatoase. Îşi susţine moral meşteşugarul, alias Doru, şi îl încurajează să facă ce-i place. Spre disperarea lui Doru, Andreea nu este cel mai mare fan al frământatului şi nu ştie niciodată când painea este dospită. Dar a devenit un discipol iscusit atunci când vine vorba de copt – a deprins tainele coptului, întorcând pâinea cu o măiestrie impecabilă, exact la momentul oportun, astfel încât pâinea iese întotdeauna cu coaja rumenă şi crocantă. Reţetele RAW de biscuiţi îi aparţin, fiind un adevărat master chef al reţetelor de acest gen dar acest titlu i se potriveşte de minune şi când vine vorba de creşterea fetiţei lor.


imagine-despre-anielaAniela: zisă şi Nana, este “mama” covatei. A terminat marketing-ul şi este PR-ul Covatei, face promovarea, ţine listele cu clienţi şi parteneri, vorbeşte cu ei, face evenimente, campanii, ne indexează, ne informează cu tot ceea ce se întâmplă nou în piaţă şi negociază. A luat proiectul încă de când era în faşă, îl creşte şi nu se lasă pănă nu o sa-şi vadă visul cu ochii: acela de a face ca numele de Covata cu Maia să fie cunoscut peste mări şi ţări (măcar din punct de vedere al indexării pe motoarele de căutare precum google). Pe lângă mirosul înnebunitor al pâinii cu maia abia ieşită din cuptor, mai are două mari slăbiciuni şi anume: Andrei (motivul pentru care este parţial ardelenizată) şi buburuza echipei.


imagine-despre-andreiAndrei: artistul nostru, se completează perfect ca jumătate a Nanei.  A terminat Şcoala de Arte şi este neconvenţional în tot ceea ce face. Este sarea şi piperul echipei noastre. Ardelean calm, liniştit, el este graficul nostru, editează imagini, face concepte, născoceşte campanii, urmăreşte trendurile în materie de grafică şi are grijă de tot ceea ce ţine de imaginea Covatei. Face fotografii artistice produselor noastre şi nu numai, surprinzând întotdeauna esenţa şi fiecare trăire. El este vocea tuturor imaginilor care ajung către voi, fiind un izvor de inspiraţie continuă. Şi nu în ultimul rând, este partenerul de joacă cel mai de nădejde şi preferat de buburuza echipei noastre.


imagine-despre-ingridBuburuza echipei:  Degustătorul şef şi inimioara covatei. Omniprezentă, este direct responsabilă cu ridicarea nivelului de bună dispoziţie al întregii echipe şi partenera ideală de joacă a tuturor. Cel mai bine se pricepe la a se încurca printre picioarele noastre când suntem în bucătărie sau să apese butonul de ‘power’ al laptopului exact atunci când eşti în mijlocul unui e-mail urgent. În rest, ne face viaţa mult mai frumoasă tuturor şi reuşeşte să scoată la iveală, pe chipurile noastre, cele mai ghiduşe zâmbete.


Acestea fiind spuse, am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea mea, a Covatei cu Maia.

Acum, nu ne mai rămâne decât un singur lucru, să vă invităm să încercaţi, cu încredere, Produsele Covata cu Maia.

logo covata centrat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s