Ateliere de Paine cu Maia

Descriere Ateliere de Paine cu Maia “Povestea Painii” 

atelier-covata-copy-dfdfgnzojbmozkmcvbvkm-save-for-web

“A fost odată ca niciodată, ca dacă n-ar fi fost nu s-ar fi povestit, o amintire vie a unui gust, a unui timp în care toate le savurai cu o poftă nebună, o amintire „rumenită” a pâinii bunicii. Cu aceasta amintire am pornit la drum, dorindu-mi să regăsesc senzaţia şi plăcerea de a mânca o pâine adevărată. Am scormonit prin amintiri, prin momentele în care îmi vedeam bunica făcând pâine şi am încercat să reconstitui fiecare etapă, fiecare pas din intinerariul minunat al plămădirii pâinii. Au fost lucruri pe care mi le-am amintit, au fost multe alte lucruri pe care le-am aflat de la cei ce stăpânesc deja meşteşugul pâinii adevărate. Mi-am amintit că bunica nu făcea pâine cu drojdia pe care o foloseam, ci cu maiaua vie pe care au folosit-o oamenii de la început. Am început să citesc despre maia şi am aflat cât de benefică este pentru sănătatea noastră în comparaţie cu drojdia, care este un produs cu risc alergenic. Trecând la maia, am simţit cum pâinea începe să capete gust.

Am citit mult, am experimentat şi mai mult şi am reuşit să redescopăr GUSTUL atât de căutat.

M-am gândit să împărtăşesc cu voi acest gust al pâinii din covata bunicii şi mi-am propus ca, în cadrul atelierului „Povestea Pâinii”, să vă arăt, să ne amintim, să frământăm şi să povestim despre arta meşteşugului pâinii cu maia. Acest atelier va fi dedicat exclusiv maielei, aluatului, framântatului, dospitului şi coptului pâinii.

Cursul va fi susţinut de Doru Florescu, iniţiatorul Covata cu Maia, meşteşugar artizan de pâine cu maia, pâinea de suflet a românului.

Pentru cei interesaţi de aflarea poveştii, vă aşteptăm cu mare drag, la atelierele noastre.

Programul atelierelor îl găsiţi aici.

Galeria Foto a Atelierelor o găsiţi aici.

Detaliile despre Locaţia Atelierelor le găsiţi aici.

Pentru înscrieri, rezervări şi informaţii ne puteţi contacta pe adresa de e-mail: covatacumaia@gmail.com sau la numărul de telefon: 0724  636  045

Vă aşteptăm cu drag!

<>Back to Top

logo covata centrat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s